Vin de Pays d’Oc blanc : les Roches de Cascabel

 

Terroir : Haute Vallée de l’Aude (limestone).

Grape varieties: Chardonnay , Chenin, Colombard,

Yield : 50 hectolitres per hectare.

Vinification : Les raisins sont récoltés mécaniquement et égrappés, après une macération pelliculaire à froid durant 48 heures la fermentation est lancée avec maîtrise des températures qui ne doivent pas excéder 16°c. L’élevage sur lies fines dure environ 6 à 7 mois, les vins vinifiés cépage par cépage, sont ensuite assemblés et collés avant la mise en bouteilles.

  •  Degree alcohol:
  • 12.5°
  •  Sugar dosage:  
  • 1.35 g/l
  •  Total acidity
  • 3.8
  •  Volatile acidity:
  • 0.20
  •  SO2 free :
  • 4 mg/l

Tasting note: The colour is pale yellow with green tints, testifying to its youth and freshness. Open nose, with notes of box tree, citrus fruit (grapefruit and lime), and mineral notes.
Full-bodied, with good density, this is a fresh and elegant wine with a floral finish.
This wine may be served as an aperitif, with fish, oysters or seafood.